Broccoliboller med pålæg

Bollerne er gode med al slags kødpålæg. 

De er gode til lørdagsfrokosten, og de er gode til madpakken mandag. De er faktisk umanerligt gode!

 

Tilberedningstid, inkl. ovntid: Cirka 55 minutter

Mængde: 4 personer


Det skal du bruge:

Broccoliboller

1 broccoli (400 g)

2 gulerødder

3 æg

3 spsk. fiberHUSK

1 dl solsikkekerner

Salt og peber

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Start med at lave bolledejen: Skyl broccolien, og skær kanten af stokken.

 

Skræl gulerødderne, og skær dem i grove tern sammen med broccolien. 

Hak begge dele helt fint i en minihakker. 

Kom grøntsagerne i en skål, og tilsæt æg, fiberHUSK, en halv deciliter solsikkekerner og salt og peber.

 

Lad dejen hvile i 10 minutter, indtil fiberHUSK’en har opsuget væsken. 

Så former du fire store flade boller og sætter dem på en bageplade med bagepapir. 

Drys de sidste solsikkekerner over bollerne – giv dem et let tryk, så kernerne sidder fast.

 

Bag bollerne i 35-50 minutter.

 

Alt efter hvordan din ovn bager. Bollerne skal tage farve.

Anret bollerne med hamburgerryg, ost, tomat i skiver og salat.

Det bør der ligge på din tallerken

En bolle fyldt med to skiver hamburgerryg og to skiver ost, tre skiver tomat og lidt salat, for eksempel spinatblade.

Sådan er fordelingen efter Sense-tallerkenmodellen

Håndfuld 1+(2):                               Broccoli, gulerod, tomat, salat

Håndfuld 3:                                     Æg, hamburgerryg, ost 16 %

Fedt:                                                  Solsikkekerner

 

Bemærk: FiberHUSK er kostfibre og tæller ikke under de forskellige håndfulde i Sense. Det kan bruges efter behov.