Birgit Therkildsen

“Jeg har tabt 22 kilo og er lykkelig hver dag, fordi jeg har fundet en livsstil, der hjælper ved blot at lægge min kost om. Det bedste er, at jeg aldrig har fået så varieret, skøn, lækker og sund mad. Jeg glæder mig til at hjælpe dig ned i vægt og lære dig at holde vægten stabil.” 


Mentor i Mad og Psyke

Om mig

Jeg er Sense-Premium konsulent, certificeret Mentor i mad og Psyke, certificeret
vægtkonsulent, foredragsholder og ejer af:
 
Sense Hos Birgit – Hornsyld; Sense – Sund med fornuft.
Jeg har hjulpet mange hundrede klienter til varigt vægttab. 
Oprindeligt er jeg uddannet køkkenassistent.
 
Privat er jeg heldig at dele livet med Peer.
 
Hvor længe har du arbejdet med kost og vægttab?
 
“Siden foråret 2008.” De første 7 år som Vægtkonsulent (De Danske Vægtkonsulenter)
og derefter som Sense-konsulent fra 1. juni 2015.
 
Du er altid velkommen på gratis besøg ved Sense Hos Birgit, hvor du kan opleve og
mærke den gode stemning og få en gratis vejning med Body age, muskelmasse og
fedtprocent, hvis du har lyst! Og høre mere om Sense og principperne bag.

Hvor længe har du arbejdet med kost og vægttab?

“Siden foråret 2008.” De første 7 år som Vægtkonsulent (De Danske Vægtkonsulenter) og derefter som Sense-konsulent fra 1. juni 2015.

Du er altid velkommen på gratis besøg ved Sense Hos Birgit, hvor du kan opleve og mærke den gode stemning og få en gratis vejning med Body age, muskelmasse og fedtprocent, hvis du har lyst! Og høre mere om Sense og principperne bag.

Hvad vil du fremhæve fra din vægttabshistorie?

Som de fleste, der kæmper med vægttab, har jeg kæmpet hele mit liv med overvægt, indtil min læge anbefalede mig Vægtkonsulenterne i 2007. Jeg tabte 22 kilo og var lykkelig.

De tabte 22 kilo har dog til tider været svære at holde væk pga. kronisk sygdom og medicin og derfor tager jeg ind imellem noget på igen, men efter megen bekymring og sorg er glæden nu fundet igen, og jeg kan tabe mig igen når jeg er stabiliseret i forhold til mine kroniske sygdomme og der har været vægtøgning. Sense-principperne, som er endnu nemmere og ligetil, end tidligere programmer er løsningen for mig. Og de 3 måltider dagligt gør, at mit blodsukker bare er stabilt og at jeg har det fantastisk.

Det bedste ved Sense – Slank med fornuft, som er en slags ”efterfølger” til vægtkonsulenternes kostprogram, er, at jeg aldrig har fået så varieret, skøn, lækker og sund mad samt at intet er forbudt bare du spiser med fornuften. Og jeg aldrig har været så mæt efter jeg begyndte kun at spise 3 sunde måltider pr dag, indeholdende minimum 1HF Protein, 1-2 HF Grønt og 1-3 spsk. Fedt. Og der er plads til et stykke rugbrød eller lidt frugt i mine salater. Jeg glæder mig til at lære dig hvor nemt og skønt det er at tabe sig med Sense og hjælpe dig ned i vægt og siden lære dig at holde vægten stabil.

Og jeg har nu fundet en måde at spise på, der gør, at jeg har nemmere ved at holde overvægten fra døren. Selvfølgelig er der stadigvæk dage og perioder, hvor det kan være sværere at stå for fristelserne, og hvor gamle vaner skal bearbejdes fordi medicinen driller. Men der går ikke en dag, hvor jeg ikke nyder mit nye liv.

At opleve, hvor stor betydning kosten har for både sundhed og livskvalitet, har gjort, at jeg har uddannet mig til certificeret vægtkonsulent og Sense-konsulent og nu er i gang med uddannelsen til Mentor i mad og psyke. Det betyder, at jeg i dag hjælper undervægtige, normalvægtige og overvægtige i alle aldre med at få det godt..

Fornuften – og en solid viden om kost – og mentale redskaber gør hele forskellen.

Hvor længe har du arbejdet med at hjælpe folk til vægttab?

Siden foråret 2008.

Hvad lægger du især vægt på ved Sense Hos Birgit?

 

At det skal være rart at komme, at afdelingen er for alle, og at der er meget socialt i det også.”

Og at man kan komme udenfor åbningstiderne efter aftale, hvis der er behov for dette!

Hvilken oplevelse vil du gerne give medlemmerne under møderne?

Troen, ideerne og håbet, men ikke mindst viljen! ”Jeg kan og jeg vil! Sammen er vi stærke” og at man får mentale redskaber med sig hjem så man kan arbejde med det psykiske også i forhold til vægttab.

Smagsprøver der giver lysten til selv at prøve opskrifterne af derhjemme, smag er det vigtigste i sund og skøn mad.

Et par af mine yndlingsopskrifter?

Bagt fersk laks, gerne fra Færøerne med friskpresset lime/citronsaft, urtesalt og citronpeber, som topping birkes, sesam eller Chia frø. Bages i ovn ved 170 grader ca. 20 min alt efter tykkelse. Serveres med bagte søde kartofler, bagte tomater og råkost af fintsnittet spidskål evt. lidt granatæblekerner og lidt dressing af skyr – citronsaft og sød. Prikken over i’et er 1-3 spsk. avokado alt efter resten af dagens måltider.

“Helstegt citronkylling med dampede grøntsager”.

Den Helstegte citronkylling kan også serveres fra september frem til februar/ marts med Hokaido fritter bagt med frisk chili og evt. hvidløg, salt og peber samt drys af friskhakket grønkål lige inden servering og hertil evt. en råkost af sprøde grøntsager med en citronmarinade og evt. lidt olie.

Eller spis den Helstegte citronkylling i juni gerne med rabarberkompot, agurkesalat og nye spæde gulerødder, blomkål og evt. lidt grønne bønner.

Om vinteren spiser jeg Helstegt citronkylling med rødkålssalat, selleri/ persillerods mos og lidt surt!

”Ja, der er 1.000 måder – her var der et par stykker”

Hvad er dit vigtigste budskab til dine kunder?

At viden om kost og portionsstørrelser er vigtige elementer i en ny livsstil, men at en adfærdsændring er afgørende for om en livsstil kan holdes på sigt – og der kan Sensekost og Sense-spisekassemodellen gøre en kæmpe forskel!

Hvad får nye kunder hos dig?

En ugentlig støtte, motivation og fastholdelse i en ny livsstil. Det skal være trygt at komme ved “Sense Hos Birgit” og få støtte til at få et sundere og bedre liv. Og ikke mindst svar på alle de spørgsmål, som dukker op undervejs i en vægttabsperiode.

“Siden foråret 2008.” De første 7 år som Vægtkonsulent (De Danske Vægtkonsulenter) og derefter
som Sense-konsulent fra 1. juni 2015.
Du er altid velkommen på gratis besøg ved Sense Hos Birgit, hvor du kan opleve og mærke den
gode stemning og få en gratis vejning med Body age, muskelmasse og fedtprocent, hvis du har lyst!
Og høre mere om Sense og principperne bag.

Som de fleste, der kæmper med vægttab, har jeg kæmpet hele mit liv med overvægt, 

indtil min læge anbefalede mig Vægtkonsulenterne i 2007.  Jeg tabte 22 kilo og var lykkelig.

De tabte 22 kilo har dog til tider været svære at holde væk pga. kronisk sygdom og medicin og
derfor tager jeg ind imellem noget på igen, men efter megen bekymring og sorg er glæden nu fundet
igen, og jeg kan tabe mig igen når jeg er stabiliseret i forhold til mine kroniske sygdomme og der
har været vægtøgning. Sense-principperne, som er endnu nemmere og ligetil, end tidligere
programmer er løsningen for mig. Og de 3 måltider dagligt gør, at mit blodsukker bare er stabilt og
at jeg har det fantastisk.
Det bedste ved Sense – Slank med fornuft, som er en slags ”efterfølger” til vægtkonsulenternes
kostprogram, er, at jeg aldrig har fået så varieret, skøn, lækker og sund mad samt at intet er forbudt
bare du spiser med fornuften. Og at jeg aldrig har været så mæt efter jeg begyndte kun at spise 2-3
sunde måltider pr dag, indeholdende minimum 1HF Protein, 1-2 HF Grønt og 1-3 spsk. Fedt og 1
HF 4 der er plads til et stykke rugbrød eller lidt frugt sammen med mine salater eller en ny kartoffel.
Da jeg selv i marts 2015 skiftede fra vægtkonsulenterne til Sense og havde spist efter Sense i 3

dage var jeg mæt, tænk man skulle blive 50, inden man følte sig rigtig mæt, jeg var ikke sulten
mere, jeg spiste kun 3 måltider ikke 6, men jeg spiste ordentligt, når jeg spiste, da viste jeg
også, at det var Sense, jeg skulle arbejde med fremover. Jeg glæder mig til at lære dig, hvor
nemt og skønt det er at tabe sig med Sense og hjælpe dig ned i vægt og siden lære dig at holde
vægten stabil. Eller komme til at få mere energi på Sense, ved at du ligge din nuværende kost om til
Sense og bare øger trivslen en reel kost omlægning.
Og jeg har nu fundet en måde at spise på, der gør, at jeg har nemmere ved at holde overvægten fra
døren. Selvfølgelig er der stadigvæk dage og perioder, hvor det kan være sværere at stå for
fristelserne, og hvor gamle vaner skal bearbejdes fordi mine sygdomme driller. Men der går ikke en
dag, hvor jeg ikke nyder mit nye liv.
At opleve, hvor stor betydning kosten har for både sundhed og livskvalitet, har gjort, at jeg har
uddannet mig over flere gange, først til certificeret vægtkonsulent og til certificeret Sense-
Premium-konsulent og nu også har taget uddannelsen til Mentor i mad og psyke. Det betyder, at jeg
i dag hjælper undervægtige, normalvægtige og overvægtige i alle aldre med at få det godt. Jeg
hjælper også kvinder, som ønsker at blive gravide ned i vægt og nogen gange lykkes det på naturlig
måde, det er en stor lykke for mig at have flere børn på samvittigheden.
Fornuften – og en solid viden om kost – og mentale redskaber gør hele forskellen.

Siden foråret 2008. Jeg har haft mit eget sted i Hornsyld siden efteråret 2008.

At det skal være rart at komme, at afdelingen er for alle, og at der er meget socialt i det også.
Og at man kan komme uden for åbningstiderne efter aftale, hvis der er behov for dette!

Troen, ideerne og håbet, men ikke mindst viljen! ”Jeg kan og jeg vil! Sammen er vi stærke” og at
man får mentale redskaber med sig hjem, så man kan arbejde med det psykiske også i forhold til
vægttab.
Smagsprøver der giver lysten til selv at prøve opskrifterne af derhjemme, smag er det vigtigste i
sund og skøn mad.

Bagt fersk laks, gerne fra Havet med friskpresset lime/citronsaft, urtesalt og citronpeber, som
topping birkes, sesam eller Chia frø. Bages i ovn ved 170 grader ca. 20 min alt efter tykkelse.
Serveres med bagte søde kartofler, bagte tomater og råkost af fintsnittet spidskål evt. lidt
granatæblekerner og lidt dressing af skyr – citronsaft og sød. Prikken over i’et er 1-3 spsk. avokado
alt efter resten af dagens måltider.
“Helstegt citronkylling med dampede grøntsager”.
Den Helstegte citronkylling kan også serveres fra september frem til februar/ marts med Hokaido
fritter bagt med frisk chili og evt. hvidløg, salt og peber samt drys af friskhakket grønkål lige inden
servering og hertil evt. en råkost af sprøde grøntsager med en citronmarinade og evt. lidt olie.
Eller spis den Helstegte citronkylling i juni gerne med rabarberkompot, agurkesalat og nye spæde
gulerødder, blomkål og evt. lidt grønne bønner eller en ny kartoffel.
Om vinteren spiser jeg Helstegt citronkylling med rødkålssalat, selleri/ persillerods mos og lidt surt!
”Ja, der er 1.000 måder – her var der et par stykker”

At viden om kost og portionsstørrelser er vigtige elementer i en ny livsstil, men at en
adfærdsændring er afgørende for om en livsstil kan holdes på sigt – og der kan Sensekost og Sense-
spisekassemodellen gøre en kæmpe forskel!

En ugentlig støtte, motivation og fastholdelse i en ny livsstil. Det skal være trygt at komme ved
“Sense Hos Birgit” og få støtte til at få et sundere og bedre liv. Og ikke mindst svar på alle de
spørgsmål, som dukker op undervejs i en vægttabsperiode. Invitation til en lukket Facebook gruppe:
Kun for medlemmer Hos Birgit, hvor man kan sparre med hinanden og hjælpe hinanden.