Sense

Søndergade 53C - 8783 Hornsyld

Ny livsstil:

Spis dig sund og glad

med Sense, lækker mad med hjerte og fornuft!

Åbent for alle:

Mandag fra 13.00 til 19.00

Onsdag fra 10.00 til 19.00


Eller efter aftale   -   Mobil: 40 81 89 94

HVAD ER SENSE


I Sense slipper du for trættende kalorietælling og vejning af din mad. I stedet får du nogle enkle og overskuelige principper, der hjælper dig til at sammensætte din kost på en måde, der sikrer dig en optimal mæthed og et stabilt blodsukker gennem hele dagen.

 

Sense er ikke en kur, men derimod en livsstil, der passer til alle mennesker, uanset størrelse, alder og vægt. Sense er egnet til varige vægttab, men egner sig også godt til vægtvedligeholdelse.

 

Du skal betragte Sense som en værktøjskasse, der hjælper dig til at få struktur på dine måltider. Det vigtigste værktøj i værktøjskassen er Sense-spisekassemodellen, der giver dig en skabelon for dine måltider. Sense-spisekassemodellen består af tre spisekasser, der igen består af en særlig måde at sammensætte kosten på ud fra 3-4 håndfulde mad og 1-3 spiseskefulde fedtstof.

Spisekasser

 

I Sense kalder vi vores måltider for spisekasser. Du har tre spisekasser til rådighed om dagen. Spisekasserne hjælper dig med at holde styr på dine måltider og har samtidig en mental funktion. Hvis du nyder et stykke kage, en is eller noget andet lækkert - og jo, det må du godt i Sense - så lukker du efterfølgende spisekassen og spiser fornuftigt igen, når du når til næste måltid - eller næste spisekasse. Når vi skriver ’spiser fornuftigt’, så betyder det, at du sammensætter din kost med den rette fordeling mellem grøntsager, protein, stivelse/frugt og fedtstoffer.

 

 

Håndfulde og spiseskefulde

 

Fordi vi i Sense måler maden af med hænderne, har vi valgt at inddele de forskellige fødevareemner i håndfulde. Følgende fordeling gælder pr. måltid - eller spisekasse:

Håndfuld 1-2: Grøntsager (du kan nøjes med en håndfuld, men du må meget gerne spise to - derfor står der ’Håndfuld 1-2’). Grøntsager er alt fra de lette grøntsager som salat og agurk til de mere grove grøntsager som kål og rodfrugter.

Fedtstof: Foruden dine 3-4 håndfulde skal du til hvert måltid spise fedtstof. Fedtstof måler vi ikke af med hænderne, men derimod med en spiseske.

Du skal spise 1-3 spiseskefulde fedtstoffer pr. måltid. Fedtstoffer dækker for eksempel over olier, smør, fløde, margarine, remoulade og mayonnaise - men også nødder, kerner, frø, pesto, oliven, fed ost, mørk chokolade, avokado mm.

Håndfuld 3: Protein. Protein er kød, fjerkræ, fisk, skaldyr, æg, mager ost og bælgfrugter.

Valgfrie elementer: De 3-4 håndfulde mad samt de 1-3 spiseskefulde fedtstof udgør dit måltid. Dertil har vi et par valgfrie elementer, som du kan vælge at føje til dit måltid, hvis du har lyst.


Det første valgfrie element er mælkedressing, som du må spise op til to spiseskefulde af pr. måltid. Det kan for eksempel være en fraiche, som du rører op med lidt sennep eller ketchup. Fedtprocenten på det mælkeprodukt, du bruger, skal være 9 eller derunder.

Håndfuld 4: Stivelse og/ eller frugt. Stivelse er alle former for brød, morgenmadsprodukter, pasta, ris, kartofler, bulgur, couscous osv. Frugt dækker over alle former for frugt, også tørret frugt, og bær.

Det andet valgfrie element er mælkeprodukter, som du må drikke/spise op til tre deciliter af om dagen. Mælkeprodukter dækker for eksempel over A38, yoghurt, skyr og Ylette - og naturligvis også helt almindelig mælk. Du bestemmer selv, hvordan du vil fordele dine decilitre hen over dagen. Drikker du for eksempel mælk i kaffen - ja, så tæller det med i dit mælkeregnskab.

Denne måde at sammensætte kosten på kalder vi for Sense-spisekassemodellen.

Den eneste regel i Sense lyder på, at du ved to ud af dagens tre måltider skal sammensatte din kost ud fra de principper, der udgør Sense-spisekassemodellen - altså spise kombinationen af grøntsager, protein, stivelse/frugt og fedtstoffer.

 

De første 14 dage med Sense anbefaler jeg, at du følger principperne slavisk og holder dig til tre måltider om dagen. På den måde lærer du principperne at kende. Når de første 14 dage er gået, kan du begynde at gøre Sense til dit eget. Du kan for eksempel indføre et mellemmåltid, hvis du har behov for det. Det er helt i orden. Så længe du ikke spiser mere, end hvad der samlet set kan være i de tre spisekasser, du har til rådighed om dagen, kan du balancere dine måltider, som det passer dig bedst.

 

 

Held og lykke med din nye livsstil - i dag og for resten af livet!

FÅ EN GOD START

PÅ EN SUNDERE LIVSTIL VED

SENSE HOS BIRGIT

-Få støtte af din lokale

SENSE PREMIUM KONSULENT

Birgit Therkildsen hver uge i Hornsyld.

"Hornsyld ligger i hjertet af Juelsminde halvøen

med kun 12 km til Horsens, Hedensted og Juelsminde.


Her er der FRI parkering, kaffe på kanden og hjerterum"

Mentor i Mad & Psyke

Birgit Therkildsen - Sense Hos Birgit, Søndergade 53C+D, 8783 Hornsyld - Mailadresse: hosbirgit@hos-birgit.dk