Skinketærte med porre og sprød salat

Skinke, porre og champignon klæder hinanden, og tærten bliver

kun bedre af, at bunden er smækfuld af gode kostfibre

 

Tilberedningstid, inkl. ovntid: Cirka 60 minutter

Mængde: 4 personer

 

Det skal du bruge

Tærtebund:

1 1/2 dl havreklid

1 1/2 dl havregryn

2 spsk. hørfrø

Salt

2 æg

2 spsk. olie

Fyld:

2 porrer

125 g friske champignoner

100 g cherrytomater

4 spsk. hytteost

200 g skinke i tern

5 æg

Salt og peber

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Lav først tærtebunden: Rør havreklid, havregryn, hørfrø og salt sammen i en skål. Tilsæt
herefter æg, og rør dejen godt sammen.

Læg dejen i en tærteform, der er penslet med olie.

Bred dejen ud i formen med fugtige fingre. Forbag bunden i 5 minutter.

Nu forbereder du fyldet: Skyl og rens porrerne, champignonerne og tomaterne, og skær dem i passende små stykker.

Kom grøntsagerne i en skål med de andre ingredienser tilfyldet,

og rør det hele godt sammen. Fordel fyldet jævnt på den forbagte bund.

Bag tærten færdig i cirka 35 minutter. Imens den bager, laver du salaten: Skyl champignonerne,
forårsløgene og tomaterne. Skær dem i passende stykker. Skyl og hak salatbladene.

Bland det hele i en skål med olie, salt og peber.

Det bør der ligge på din tallerken

To håndfulde tærte og en-to håndfulde salat.

Sådan er fordelingen efter Sense-tallerkenmodellen

Håndfuld 1+(2): Salat, tomat, champignoner, forårsløg, porre

Håndfuld 3: Æg, skinke, hytteost

Håndfuld 4: Havreklid, havregryn

Fedt: Hørfrø, olie

Tip

Lav en dressing

af et syrnet mælkeprodukt

til tærten, og

bland gerne dine

yndlingskrydderurter i.

Lav evt. en grovere salat med spidskål