Skinke, porre og champignon klæder hinanden, og tærten bliver
kun bedre af, at bunden er smækfuld af gode kostfibre
Tilberedningstid, inkl. ovntid: Cirka 60 minutter
Mængde: 4 personer
Det skal du bruge
Tærtebund:
1 1/2 dl havreklid
1 1/2 dl havregryn
2 spsk. hørfrø
Salt
2 æg
2 spsk. olie
Fyld:
2 porrer
125 g friske champignoner
100 g cherrytomater
4 spsk. hytteost
200 g skinke i tern
5 æg
Salt og peber
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Lav først tærtebunden: Rør havreklid, havregryn, hørfrø og salt sammen i en skål. Tilsæt herefter æg, og rør dejen godt sammen.
Læg dejen i en tærteform, der er penslet med olie.
Bred dejen ud i formen med fugtige fingre. Forbag bunden i 5 minutter.
Nu forbereder du fyldet: Skyl og rens porrerne, champignonerne og tomaterne, og skær dem i passende små stykker.
Kom grøntsagerne i en skål med de andre ingredienser tilfyldet,
og rør det hele godt sammen. Fordel fyldet jævnt på den forbagte bund.
Bag tærten færdig i cirka 35 minutter. Imens den bager, laver du salaten: Skyl champignonerne, forårsløgene og tomaterne. Skær dem i passende stykker. Skyl og hak salatbladene.
Bland det hele i en skål med olie, salt og peber.
Det bør der ligge på din tallerken
To håndfulde tærte og en-to håndfulde salat.
Sådan er fordelingen efter Sense-tallerkenmodellen