Yasmeen Hollesen har tabt 28 kg.

Jeg har altid kæmpet med for mange kilo. Jeg har i perioder været rimelig normalvægtig, men der er altid kommet for meget på igen. 

 

Jeg har desuden siden 1992 levet med diabetes 1, og fået insulin.

Min start med Sense

I januar 2018 var der 2 arbejdskollegaer der spurgte om ikke jeg ville med til Sense, det skulle være en kost omlægning der virkede, og vi kunne jo følges. Vi fulgtes så i 3 måneder, men så stoppede de igen og jeg blev hængende ”hos Birgit”. Jeg kører gladelig de 17 kilometer til Hornsyld, for der er en fantastisk stemning på holdet. Vi kan både grine og ”græde”

 

Jeg tabte mig en del kilo, men en ret vigtig sidegevinst for mig er, at mine blodsukre ligger helt stabile og meget flotte. Jeg får efterhånden kun halvdelen af den insulin, som jeg har fået tidligere, og jeg tager ikke længere kolesterol sænkende medicin og der er reduceret i min medicin for højt blodtryk.

1 1/2 år med Sense

Jeg har nu i 1½ år levet efter Sense principperne, jeg har tabt 28 kilo, og fortsætter. Jeg ”senser” min mad, altså helt almindelig mad, men lige nu går mit vægttab meget langsomt. Sense kost er almindelig kost med omtanke, med variation og gode råvarer. Jeg tyer til bøgerne når jeg skal lave madplan, men kan også spise ude uden problemer. Der er som regel mad til alle håndfulde, det er sjældent der ikke er grønt på bordet når man kommer ud. Det er vigtigt for mig at madlavningen ikke tager alt for lang tid, da jeg har et fuldtidsjob + frivilligt arbejde som fylder en stor del af min hverdag. Derudover er jeg mor til 3 og har 4 børnebørn, som jeg også gerne vil være noget for.

Sense for mig

Jeg har langt mere energi, og kan også trave meget mere uden at blive forpustet. Jeg har endnu ikke fået mig meldt til nogen former for fitness, men det kunne jo være det kunne give lidt mere vægttab.

Jeg opfatter ikke sense som en kur, jeg har lagt min kost om, og vi lever efter principperne i vores hjem. Min mand er ikke overvægtig, og taber sig ikke, men holder sin vægt. Det har for mig været vigtig at jeg ikke skulle spise 6 gange om dagen, men at jeg kan nøjes med 3 måltider, hvor jeg får det protein der var nødvendigt, og at jeg gerne måtte få lidt fedt til mine måltider.

Jeg er ikke sulten hele tiden, for min krop får den næring den har brug for til et aktivt arbejdsliv. Spisekasse modellen sikrer at jeg får det jeg har brug for, men jeg spiser nok færre kulhydrater, håndfuld 4. Det passer mig godt og også min mave og mit blodsukker. Nogle uger får vi en kasse fra Årstiderne, som har en særlig Sense kasse. Så bliver det endnu nemmere, for så kommer der både råvarer og opskrifter ind ad døren.